WattCycling apeldoorn
Train smarter Get Faster 

Blog, weetjes en Nieuws.

 

Wattcycling community


Terug naar overzicht

10-05-2019

Wielerronde "De nacht van Apeldoorn" op 31 mei 2019

Vrijdag 31 mei 2019 - Apeldoorn Binnenstad

Op vrijdag 31 mei aanstaande organiseert de Apeldoornse centrumhoreca opnieuw de Nacht van Apeldoorn. Het spetterende stadsfestival deed Apeldoorn in de jaren ’90 al uit z’n voegen barsten en is helemaal terug van weggeweest. Nieuw dit jaar is de wielerronde die aan het stadsevent wordt toegevoegd.

Nieuw: de wielerronde

In samenwerking met wielervereniging De Adelaar wordt er een spectaculaire wielerronde toegevoegd aan de Nacht van Apeldoorn. Tussen 17.00 en 20.00 uur rijden bekende oud profs achter de derny's hun ronden over het centrumparcours en is er een officiële KNWU dameswedstrijd. De start- en finishplek ligt naast het Leienplein. Met de wielerkoers wordt de aftrap gegeven voor een bruisende en gezellige nacht in Apeldoorn die tot in de kleine uurtjes door gaat op diverse podia op de horecapleinen.

Met het toevoegen van de wielerkoers zet Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn een grote stap in de richting van verbreding van het horecaevenement dat sinds 2016 weer in Apeldoorn wordt georganiseerd. Marco Bod namens de stichting; "Destijds was de komst van de Giro in Apeldoorn de reden dat de Apeldoornse centrumhoreca de Nacht van Apeldoorn nieuw leven inblies. Met het toevoegen van de wielerronde zijn beide elementen weer bij elkaar gebracht!"


kijk voor inschrijven en meer informatie op:

https://www.knwu.nl/wegwielrennen/evenement/114468

https://www.adelaar.org/events/nacht-van-apeldoorn/Terug naar overzicht